تدوین طرح کسب و کار (BP)

چگونه طرح کسب و کار بنویسیم؟ قسمت دوم

۳-   شرح فرآیند و عملیات اجرایی طرح (نحوه و روش تولید یا ارایه خدمات ) :

در قسمت شرح فرآیند، به تشریح دقیق و مرحله به مرحله روش تولید یا ارایه خدمات پرداخته می شود.

 تکمیل این قسمت نشان دهنده این موضوع است که شما به کار و جزئیاتی که می خواهید انجام دهید کاملا آگاهی دارید و روش انجام کار، روش تولید و فرآیند آنرا بخوبی می شناسید.

دقت نمایید کلیه سوالات احتمالی درباره روش تولید را که ممکن است خواننده طرح درباره شیوه تولید محصول یا خدمات از شما بپرسد را دراین قسمت بیان کرده باشید.

مثال   : آقای صالحی  شرح فرآیند کسب و کار خود را اینگونه عنوان نموده است :

             روش تولید یا ارایه خدمت :

جهت ارایه محصول با کیفیت و مطابق ذائقه مشتری رعایت حداکثر بهداشت در طبخ بسیار الزامی و ضروری می باشد لذا به جهت دستیابی به کیفیت و کمیت مطلوب در این روش از روش نیمه صنعتی جهت پخت و فرآوری محصول سیب زمینی استفاده شده است.

        مواد اولیه  مورد نیاز جهت تهیه محصول به شرح زیر می باشد :

۱-  روغن  مایع مخصوص سرخ کردن استاندارد.

۲-   سیب زمینی.

۳-  نمک تصفیه شده ید دار.

۴-   ادویه.

۵- ظروف یک بار مصرف شامل (چنگال پلاستیکی و ظرف بسته بندی در ظرفیت های ۱۰۰ و ۵۰ گرمی )

۶-    سس سفید و قرمز  یک بار مصرف بهداشتی.

            مراحل تهیه محصول به شرح زیر می باشد :

 پس از آماده سازی و تهیه مواد اولیه ابتدا طی فرآیندی کاملا بهداشتی کلیه سیب زمینی ها شسته شده و آماده پوست کنی می گردد.

سپس بوسیله چاقوی مخصوص، پوست سیب زمینی کنده و سپس به قطعات معین خرد می شوند. در این مرحله باید دقت نمود که سیب زمینی های له شده، داغ دیده و یا خراب شده و همچنین قسمت های سبز سیب زمینی را به عنوان ضایعات جدا کنیم، پس از آبکشی مجدد سیب زمینی، فر مخصوص سرخ کردن را در دمای ۱۲۰درجه تنظیم و روغن سرخ کردنی را به میزان لازم (به ازاء هر ۱۰۰ گرم ۲۰ گرم روغن ) را حرارت می دهیم.

پس از رسیدن دمای روغن به میزان مطلوب قطعات سیب زمینی خرد شده را داخل روغن ریخته و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در روغن بگونه ایکه تمامی سطح رو و زیرین سیب زمینی ها را فرا گرفته باشد و به اصطلاح سیب زمینی در روغن غوطه ور باشد، حرارت می دهیم.

در حین مرحله سرخ شدن سیب زمینی مقداری نمک (به ازاء هر ۱۰۰ گرم تقریبا ۱ گرم ) نمک تصفیه شده ید دار را به روغن اضافه می نماییم.

پس از حرارت دیدن مناسب سیب زمینی ها، سیب زمینی را در ظرف مخصوص سرخ کردن بوسیله کفگیر سیمی خارج کرده و در آبکش سیمی جهت روغن کشی و گرفتن روغن اضافه قرار می دهیم. پس از حدود ۲-۳ دقیقه، روغن اضافه از سیب زمینی خارج شده و سیب زمینی را به گرم کن منتقل می کنیم.

کنترل رنگ، و عدم سوختگی سیب زمینی ها و همچنین اطمینان از پخت کامل سیب زمینی و جداکردن قطعات ریز و کوچک و یا ضایعات، قبل از انتقال به گرم کن انجام می پذیرد.

سپس باتوجه به نیاز و درخواست، سیب زمینی را از گرم کن به ظروف یک بار مصرف منتقل کرده و به همراه هر ظرف یک عد چنگال پلاستیکی، یک عدد سس سفید یا فرمز به مشتریان عرضه می گردد.

۴-  مجوزات قانونی نظیر : پروانه کسب، مجوز فعالیت، جواز تاسیس، مجوز اتحادیه و پروانه یا کارت بهداشتی و… 

    در تهیه هر طرح کسب و کار و راه اندازی یک کسب و کار باید توجه داشت که قبل از هرگونه اقدام و سرمایه گذاری می بایست به کسب مجوزهای قانونی از مراجع مختلف محلی و دولتی اقدام نمود که پس از اخذ شرایط لازم و کسب مجوزها بسته به نوع فعالیت می بایست این مجوزها را در طرح جهت اطمینان از قانونی بودن فعالیت ارایه نمود.

اخذ این مجوزها خصوصا در زمینه مواد غذایی و یا موادی که با سلامت جامعه و محیط زیست در ارتباط هستند بسیار مهم بوده و هرسرمایه گذاری (بانک و… ) نسبت به اخذ و ارایه این مجوزها حساس می باشند.

باید دقت نمود که میزان ظرفیت اسمی و واقعی و ماشین آلات و سرمایه گذاری عنوان شده در برخی مجوزها نظیر جواز تاسیس و یا پروانه های مختلف تولید، می بایست حداقل، مطابق طرح ارایه شوند

 بدین معنی که در صورتیکه در جواز تاسیس شما میزان تولید و ظرفیت تولید  یک محصول ۵۰۰ تن در سال درج گردیده است شما در طرح نمی توانید ظرفیت سالانه ۶۰۰ تن را در نظر بگیرید زیرا به شما تامیزان ۵۰۰ تن محصول اجازه داده شده است، این موضوع می تواند برای بررسی کننده طرح و یا کارشناس سرمایه گذاری به عنوان عدم تطابق آورده شود و آنگاه شما مجبور خواهید شد یا طرح خود را عوض کنید و یا جواز تاسیس خود را تغییر دهید لذا دقت نمایید که کلیه اعداد مندرج در مجوزات قانونی با اعداد و ارقام طرحهای شما همخوانی داشته باشد.

این قاعده کلی را به یاد داشته باشید اگر ظرفیت ها و اعداد و ارقام مندرج در مجوزات قانونی از اعداد طرح بیشتر اظهار شده باشند و در طرح مقادیر کمتری را اعلام کنید مشکلی پیش نخواهد آمد اما در صورتی که اعداد وارقام و ظرفیتهای طرح شما بیش از اعداد و ظرفیتهای مجوزات باشد آنگاه نیاز به تغییر طرح یا مجوز خواهید بود.

مثال   : آقای صالحی  مجوز قانونی خود را اینگونه عنوان نموده است :

                      مجوزات قانونی :

 – پروانه بهداشتی و سلامت فردی به شماره مورخه دارای اعتبار تا تاریخ : صادره از مرکز بهداشتی که به پیوست طرح تقدیم می گردد.

 – جواز کسب به شماره مورخه معتبر تا تاریخ : از اتحادیه صنف اغذیه و .  ))

((نکته مهم : کلیه مستندات و مدارک و مجوزات قانونی بصورت نسخ برابر اصل شده می بایست به ضمیمه طرح الصاق شود. ))

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا