معرفی کتاب مینیمالیسم دیجیتال

نوشته کال نیوپورت و ترجمه ناهید ملکی از انتشارات نوین


مینیمالیسم دیجیتال از اون کتاب هایی بود که رکورد زمان  من را در خوندن جابجا کرد.  همیشه سرعت بالایی در خوندن دارم و این موجب تعجب کسی میشه که اغلب اوقات می‌خواهیم یک متن را با هم دیگه از روی از روی برگه کاغذ یا صفحه مانیتور یا گوشی بخونیم. ولی کتاب مینیمالیسم دیجیتال چندین روز طول کشید و با اینکه ۲۳۰ صفحه بیشتر نبود اما حدود دو هفته برای من طول کشید که بتونم بخونمش. دلیلش هم این بود که مطالب کتاب واقعاً خیلی عمیق و خیلی عالی بودن. لازم بود هر فصلی رو که میخونی یه بار برگردی مرور کنی و بعد ادامه فصل رو بخونی.


در ادامه هر پست رو اختصاص میدم به تعریف خلاصه یک فصل از این کتاب. چون فکر نمی‌کنم ارائه کل کتاب توی یک نوشته به هیچ عنوان ممکن باشه و اصلا نمیتونه حق مطلب را ادا کنه. از این نویسنده قبلاً یک کتابی رو به من معرفی کرده بودند “کتاب کار عمیق” که آقای علی بندری تو پادکست بی پلاس معرفی کردند. من کتاب کار عمیق رو نخوندم ولی این کتاب هم در واقع ادامه کتاب قبلی کال نیوپورته.

چرا کال نیوپورت مینیمالیسم دیجیتال رو نوشت؟

هدف نویسنده تو کتاب مینیمالیسم ددیجیتال اینه که به ماهایی که مصرف‌کنندگان به قول ایشان اقتصاد توجه هستیم  نشون بده که چرا نمیتونیم از توجه کردن به صفحه موبایلمون و سایر فناوری های دیجیتال پرهیز کنیم. کال نیوپورت  ما را با حقایقی که در پس این محصولات هست آشنا می کنه و کمک می کنه که بتونیم به زندگیمون نظم و سر و سامون بدیم و به اصطلاح کنترل زندگی خودمون رو دوباره به دست بگیریم.


نویسنده میگه دلیل نوشتن کتاب مینیمالیسم دیجیتال این بوده که پس از نوشتن کتاب کار عمیق فیدبکهایی گرفته نوشتن کتاب جدیدش رو الزامی میکرده.  در کتاب کار عمیق به توضیح روش هایی برای عمیق تر کار کردن پرداخته، و سعی کرده به مخاطبانش توضیح بده که چیزهایی مثل ایمیل‌ها و نوتیفیکیشن های تلفن همراه چطوری باعث می‌شوند تا ما در کار خودمون دچار پراکندگی و عدم تمرکز بشیم. حالا فیدبک هایی از خوانندگان کتابش گرفته که به ایشون گفتن شما که در مورد زندگی کاری ما هشدار دادی و راه هایی رو نشون دادی تا بتونیم عمیق تر کار کنیم و نگذاریم این ابزارهای حواس پرتی تمرکز ما را به هم بزند، چرا مشکل بزرگتر ما رو ندیدی؟ ما احساس می‌کنیم که تو زندگی شخصی­مون دیگه کنترلی نداریم.


 کال نیوپورت میگه چون خودم زیاد اهل رسانه هایی مثل فیسبوک و توییتر نبودم، این موضوع در ابتدا به نظرم جالب اومد.  با بررسی‌هایی که انجام می ده متوجه میشه که واقعاً این مسئله برای خیلی‌ها مشکل بزرگیه. مردم  دوست دارند راهی پیدا کنن تا اون رو حل کنن. البته عقیده و ایده ای که کتاب در پی اون هست به هیچ عنوان پشت کردن به فناوری های جدید و یا برگشتن به دوران قبل از دیجیتال نیست. بلکه برعکس این کتاب معتقد به نگرش مینیمالیسم دیجیتال است که به ما کمک می‌کند تا برای استفاده از فناوریها تصمیم بهتری بگیریم.

منتظر نظرات شما در صفحه اینستاگرام یا کامنتهای پست هستم. معرفی کتاب مینیمالیسم دیجیتال یه پست اختصاصی در اینستاگرام مریم شیرازی داره.

فهرست مطالب کتاب منیمیالیسم دیجیتال

مقدمه

بخش ۱: اصول مینیمالیسم

فصل ۱: مسابقه ی تسلیحاتی نابرابر

فصل ۲: مینیمالیسم دیجیتال

فصل ۳: پاکسازی دیجیتال

بخش ۲: تمرینات

فصل ۴: برخی اوقات را به تنهایی سپری کنید

فصل ۵: لایک نکنید

فصل ۶: احیای اوقات فراغت

فصل ۷: به جمع مقاومت کنندگان بپیوندید

نتیجه گیری

 

منتظر نظرات شما در صفحه اینستاگرام یا کامنتهای پست هستم. معرفی کتاب مینیمالیسم دیجیتال یه پست اختصاصی در اینستاگرام مریم شیرازی داره.

 

بروزرسانی پست در بهمن 1400:

دکمه بازگشت به بالا